IMG_2622-header

Forumul Global de la Varșovia – ediția 2017

Varșovia | 6 – 7 iulie 2017
În perioada 6 – 7 iulie 2017 domnul Petru Schipor a participat la Formulul Global de la Varșovia, cea de a șaptea ediție. Eveniment de prestigiu organizat până în acest an la Wroclaw, a fost mutat la Varșovia pentru a se alinia vizitei președintelui Donald Trump pe 6 iulie 2017.

Forumul Global de la Varșovia este principala conferinta transatlantica organizata in Polonia aduce împreună peste 400 formatori de opinie și antreprenori de top
din Europa și America de Nord pentru o serie de discuții axate pe securitatea, economie și provocările politice puse înaintea regiunii și comunității transatlantice.

În 2017, Forumul Global este organizat simultan cu Summitul „Inițiativei Celor Trei Mări” 2017 (Three Seas Summit) organizat inițial tot în Wrocław de Președintele Poloniei Andrzej Duda și Croatian President Kolinda Grabar-Kitarović. Datorita vizitei președintelui Donald Trump edițiile ambelor evenimente au fost relocate în Varșovia.

Forumul Global este organizat de Consiliul Partneriatului Atlantic în partneriat cu institutul polonez al Afacerilor Internationale și poartă subtitlul de #MaiPuternicicuAliați (#StrongerWithAllies). Participanții vor face schimb de perspective cu privire la starea și direcția perteneriatului între Europa și Statele Unite, strategii economice care să sustină parteneriatul economic transatlantic, dezvoltarea infrastructurii pentru a influența potențialul economic al Europei Centrale, viitorul relației Rusiei cu Occidentul si cerințele pe care NATO trebuie să le întrunească pentru a asigura eficiența pentru astăzi și mâine.

Piatra de temelie a acestei ediții a Forumului este desfășurarea celei de a noua ediție a Premiilor pentru Libertate ale Consiliului Atlantic, onorându-i pe cei care joacă un rol critic în avansarea și apărarea libertăților noastre.

Puteți consulta agenda pe pagina oficială a Formului Global 2017: http://globalforum2017.org/agenda/ (engleză)

Printre vorbitorii marcanți ai evenimentului de anul acesta menționăm pe dl. Håkan Agnevall – președintele Volvo Buses, Dr. Sławomir Dębski – Institutul polonez al Afacerilor Internaționale, Dl. Rudy Giuliani – biroul executiv al Președintelui Trump, H.E. Kolinda Grabar-Kitarović – președinta Croației, Dl. Stephen J. Hadley – Consiliul Atlantic, H.E. Kersti Kaljulaid – președinta Estoniei, Dl. Fred Kempe – președintele și CEO Consiliului Atlantic, H.E. Rumen Radev – președintele Bulgariei.