premiile-cetatean-global-2015

Premiile Cetatean Global 2015

New York | 28 septembrie 2015

Dl. Petru Schipor a avut onoarea de a participa la dineul anual organizat de Atlantic Council in cadrul Global Citizen Awards, gazduit anul acesta de Muzeul American de Istorie Naturala din New York, eveniment ce a reunit aproape cinci sute de personalitati guvernamentale, de business, militare, si membri ai societatii civile din intreaga lume.

 

Atlantic Council a prezentat premiile anuale unui grup de patru personalitati ce au avut o contributie deosebita in incercarea de a rezolva unele din cele mai grave problem globale.
Acestia au fost presedintele Columbiei Juan Manuel Santos, fostul secretar de stat American si consilier pe probleme de securitate nationala Henry Kissinger, presedintele Bancii Centrale Europene Mario Draghi si Maestrul Yu Long, dirijor al Filarmonicii Chineze. Lista de personalitati care au introdus si inmanat premiile i-a inclus pe vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, si directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

 

Printre vorbitorii de seama de la evenimentul din anul acesta s-au mai numarat si presedintele consiliului Atlantic Council, Jon M. Huntsman Jr., presedintele si CEO-ul Atlantic Council, Frederick Kempe, dar si fondatorul si presedintele executive al World Economic Forum, Klaus Schwab.

Dineul Global Citizen Awads organizat de Atlantic Council se doreste a fi o recunoastere a contributiilor extraordinare si deosebite in consolidarea partneriatului transatlantic. Printre castigatorii editiilor anterioare se numaa fostul presedinte israelian Shimon Perez, presedintele Mexicului Enrique Peña Nieto, liderul opozitiei din Mianmar, Aung San Suu Kyi, fostul senator American John Kerry, fostul comisar ONU pentru refugiati Sadako Ogata, fostul prim ministru libanez Rafik Hariri (postum), artistul Quincy Jones, Majestatea Sa Regina Rania Al Abdullah a Regatului Hasemit al Iordaniei.