forumul-global-de-la-wroclaw-editia-2015

Forumul Global de la Wroclaw – Editia 2015

Wroclaw | 11-13 iunie 2015

Intre 11 si 13 iunie, dl. Petru Schipor a participat la Forumul Global de la Wroclaw, o adunare prestigioasa aflata la a patra editie. Mai mult, Ekkou VP a avut onoarea de a fi sponsor de bronz al evenimentului din 2015.

 

Forumul Global de la Wroclaw este principala conferinta transatlantica organizata in Polonia, aducand impreuna formatori de opinie si antreprenori de top pentru o serie de discutii axate pe principiile valorilor transatlantice: democratia, prosperitatea si securittea.Forumul evidentiaza reusitele politice si economice din perioada de tranzitie a Europei Centrale, legaturile puternice cu Germania si alti lideri europeni, dar si influenta crescanda a tarii in cadrul partneriatului transatlantic si pe scena globala. Reunind peste 400 de lideri de guvern, reprezentanti de seama din sectorul privat, presa si sociatetea civila, Forumul este un focar de idei si influenta atat la nivel regional cat si global.

 

Forumul Global de la Wroclaw este organizat de Consiliul Partneriatului Atlantic, in partneriat cu institutul polonez al Afacerilor Internationale si minucipalitatea din Wrocław. Peste 20 ministri si sefi de stat si-au expus punctele de vedere in cadrul Forumului, dar si numerosi lideri din lumea de afaceri.

 

Printre vorbitorii marcanti prezenti la editiile anterioare ale Forumului, s-au numarat: Presedintele Poloniei, Bronisław Komorowski; Senatorii John McCain si Christopher Murphy din Statele Unite; Vice Prim Ministrul si Ministrul Apararii din Polonia, Tomasz Siemoniak; fostul Ministru de Externe al Poloniei, Radosław Sikorski; Adjunctul Secretarului de Stat American, Thomas R. Nides; Amiralul SACEUR James Stavridis; fostul Presedinte al Poloniei, Lech Wałęsa; fostii consilieri pe probleme de Securitate Nationala al Statelor Unite, Stephen J. Hadley si General James Jones; Comisarul European pentru Comert Karel de Gucht; Presedintele grupului Airbus Thomas Enders.  Larga acoperire mediatica si impactul in social media generate de eveniment asigura o audienta relevanta atat la nivel regional cat si international pentru subiectele dezbatute la Wroclaw.