romanya-diplomatik-iliskiler

Romania-Turcia: 135 ani de relatii diplomatice

Bucuresti | 19-20 martie 2014

Petru Schipor, presedinte si CEO al Ekkou VP, a avut onoarea de a participa la conferinta romano-turca organizata de Asociatia Omenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), sub patronajul Excelentei Sale Dl. Ömür Şölendil, amabasadorul Republicii Turcia la Bucutresti, pentru a celebra relatiile istorice de afaceri si diplomatie intre cele doua tari, ocazie marcata prin lansarea cartii “Turcia, de la Kemal Ataturk la UE” de Prof. Dr. Vasile Simileanu si Güven Güngör, presedintele TIAD.

 

Asociatia Oemanilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD) este o organizatie apolitica, non-profit, infiintata in 1993, ce reuneste companii dintr-o gama vasta de domenii de activitate, de la energie si echipamente electronice pana la industria chimica si mase plastic, transport, utilaje si productie, industrie, comert, finante-banci, alimentatie, textile, turism si constructii, ceea ce arata rolul important al organizatiei in dezvoltarea relatiilor bilateral la nivel economic dar si cultural.

 

TIAD este membra a Federatiei Europene a Asociatiilor Oamenilor de Afaceri Turci (TİDAF) si joaca un rol activ in partneriatul cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei din Bucuresti (CCIRB), ambele fiind afiliate la Internationala Camerelor de Comert (ICC).