ro111

Summitul Energetic si Economic

Istambul | 19-21 noiembrie 2014

Ekkou VP a fost reprezentata la editia din 2014 a Sumitului Energiei de la Istambul de dl. Petru Schipor, care a profit de ocazia pentru a discuta cu factori de decizie si figuri importante ale comunitatii de afaceri din regiune despre oportunitatile pe care le ofera noua strategie geopolitica a Turciei, care se bazeaza pe pozitia de pod energetic intre resursele estului si pietele din vest pentru a genera o crestere economica de durata.

 

“In doar sase ani, Summit-ul de la Istanbul a devenit locatia de intalnire a liderilor de top din domeniul afacerilor si din politica, angajati in geopolitica energiei regionale si globale. Anul trecut, am gazduit un numar record de aproape 350 de lideri din mediul politic si de business din mai mult de 40 de tari din jurul lumii, incluzand 44 de CEO si 27 de ministri. Summit-ul de la Istanbul este acum un eveniment ce trebuie frecventat de catre actorii de top din indutrie, asa cum este exemplificat de catre intoarcerea unora dintre cei mai distinsi participanti, incluzand Secretarul SUA pentru Energie Ernest Moniz, Vice-Prim Ministrul Turciei Ali Babacan, si Ministrul Turc pentru Energie si Resurse Naturale Taner Yildiz, printre multi altii” a declarat Directorul summitului, Orban Taner,  in deschiderea evenimentului din 2014 intitulat „Doing Business in Turbulent Times” ce se concentreaza pe solutii inovative la provocarile din ziua de astazi, precum insecuritatea energiei, incalzirea globala, nevoia de energie curata, si aparitia de noi conflicte si actori non statali. Participantii totodata vor discuta viitorul tehnologiei energetice si infrastructura de finantare in energie.

 

Turcia, lider emergent ce detine presedentia G20 anul acesta, prezinta numeroase oportunitati pentru liderii globali de business. Summitul, ce a avut loc la putin timp dupa ce Turcia a gazduit Summitul Liderilor G20, a oferit o platforma complementara asupra rezultatului intalnirii G20 in timp ce se uita la provocarile geopolitice si la perspectiva globala asupra energiei din Statele Unite pana in Europa, din Asia pana in Africa, si din Orientul Mijlociu pana in Caucaz.

 

Summitul a gazduit cativa lideri politici si de business proeminenti. In 2014, l-a gazduit pe Vice Presedintele SUA Joe Biden, Primul Ministru Turc Ahmet Davutoglu, Secretarul SUA pentru Energie Ernest Moniz, Economistul Sef al Agentiei Internationale pentru Energie Faith Birol, si Commisarul UE pentru Combaterea Schimbarilor Climatice si Energie Miguel Arias Canete, printre altii.